Ce trebuie sa stii despre debitmetrele electromagnetice.

Debitmetrele electromagnetice au fost folosite pentru prima data în anii ’40 ai secolului XX pentru a masura transferul de apă și căldură în instalațiile industriale. Datorită unor avantajelor tangibile, precum lipsa componentelor în mișcare, precizia si montajul facil, debitmetrele electromagnetice sunt un produs obișnuit in instalatii la ora actuala.

Astfel debitmetrul electromagnetic este un dispozitiv utilizat pentru contorizarea fluxurilor medii de lichide conductive și care funcționează pe principiul interacțiunii dintre fluidul in stare de curgere si câmpul magnetic. Baza acestui principiu este legea inducției electromagnetice.

Bobinele debitmetrului generează un câmp magnetic perpendicular pe direcția de curgere. Conform legii de inducție a lui Faraday un lichid conductiv care trece printr-un câmp magnetic induce un curent între doi electrozi, care poate fi folosit pentru a măsura tensiunea. Cu cât viteza curgerii este mai mare, cu atât tensiunea indusă este mai mare.

Din punct de vedere structural debitmetrul electromagnetic este format din două părți: senzorul electromagnetic de debit și convertorul de semnal. Senzorii sunt instalați pe țevile industriale. Funcția lor este de a converti liniar debitul volumic al lichidului din conductă într-un semnal potențial indus și de a transmite semnalul către convertor prin linia de transmisie. Convertorul amplifică semnalul de debit al senzorului și îl transformă într-un semnal electric standard de ieșire proporțional care este utilizat pentru afișare, contorizare și control.

Debitmetru constructie compacta PEM1000 ALW

Gama noastra de debitmetre include modelul compact cu afisaj digital pozitionat pe corpul debitmetrului precum si modelul cu afisaj digital la distanta .

Debitmetru constructie la distanta PEM1000NW

Pentru detalii  despre gama noastra de produse puteti apela numarul de telefon  +40-232-228-017 sau pe mail la adresele: sales@fidelisgrup.ro, comenzi.ro@aplisens.com

Distribuiti mai departe:

Ultimele articole

Categorii articole